Veliki uspesi Beltango kvinteta u Buenos Airesu

Fantastičan uspeh kvinteta Beltango u Buenos Airesu

             Kvintet Beltango se nedavno vratio iz Buenos Airesa sa dvonedeljne turneje.
             Naš poznati ansambl tamo je boravio na poziv Ministarstva kulture Buenos Airesa, koji im je ukazao veliko poverenje uvrsteći ih u zvaničan program IX World Tango Festivala, inače najpoznatijeg svetskog tango festivala. Ovaj poziv posebno dobija na značaju ako znamo da je to prvi put da je na ovaj renomirani tango festival pozvan jedan evropski orkestar.
              Beltango je u okviru festivala priredio dva nezaboravna koncerta (Plazza Echeverria i Teatro Sarmiento), a publici u Buenos Airesu su se predstavili i na dve poznate milonge (Bien Pulenta i Salon Canning). Rekcije publike su bile fantastične, a posebno gode  pozitivne kritike starih argentinskih tanguerosa. Atmosfera u toku nastupa Beltanga u čuvenom Salon Canningu, samo nas je još jednom uverila da je Beltango jedan od retkih svetskih tango orkestara koji se uspešno transformiše u različite tango pravce. (Tradicionalni tango, Tango-nuevo, Balkango). Auditorijum u Buenos Airesu posebno je pozdravio autorske kompozicije pisane za Beltango, a novi cd Beltanga je postao pravi hit među tango DJ-evima u Buenos Airesu.
              Osim uspešne umetničke promocije na koncertima i milongama, vest da je jedan srpski tango orkestar gost najvećeg svetskog tango festivala propraćena je i u mnogim argentinskim medijima. Boravak  u Buenos Airesu iskorišćen je za produbljivanje kontakata sa velikim tango umetnicima, a potpisan je i protokol o saradnji između pokrovitelja Beogradskog Tango Festivala - Opštine Stari grad i  pokrovitelja World Tango Festivala - Ministarstva Kulture Buenos Airesa.
                Po povratku iz Buenos Airesa, Beltango se priprema za velike evropske tango festivale u Švedskoj i Grčkoj, a očekuju ih i nastupi u Sofiji i Ljubljani. Naravno svi zajedno očekujemo vrhunac tango sezone u Beogradu i IV Beogradski Tango Festival koji će se održati od 6-9 septembra.

Fotografije sa turneje Beltanga po Argentini možete videti u BTA Foto galeriji